Детски дисциплини

Детски дисциплини

Особено важно е да ги научиме децата да стекнат навика уште од најмала возраст да спортуваат, да внимаваат на своето здравје, и здраво да се исхрануваат.
Вежбањето помага да ги одржат мускулчињата и коските, воедно придонесува и спиењето да биде поквалитетно. Три дена во неделата се сосема доволни да се спречат хроничните заболувања.
Спортскиот центар Јане Сандански ви нуди спортска градинка и ритмичка гимнастика за вашите деца.
Спортска градинка е наменета за дечиња од 4-6 години. Преку соодветни игри и вежби прилагодени за децата ќе можат правилно да растат и да се развиваат. Со сето тоа и да стекнат нови вештини, да развијат моторни способности, перцепција, ориентација, брзина, и флексибилност. Доколку дечињата одлучат и понатаму да се занимаваат со спорт сето ова ќе биде од огромна корист.
Часовите се одржуваат во вторник и четврток од 17:30-18:30 часот.
Цена: 1000 денари.
Ритмичка гимнастика е спорт наменет за девојчиња на возраст од 5-10 години. Во овој спорт комбинирани се балет, гимнастика и модерен танц. Кореографијата мора да го покрие целиот подиум и да содржи елементи на рамнотежа, брзи и нагли скокови, вртења и флексибилни движења. Вклучени се и сила, моќ, издржливост, темпераментност, умешност и добра координација.
Секои понеделник, среда и петок имаме три групи и тоа од 17:30-18:30 часот, втора од 18:30-19:30 часот, и трета група од 19:30-20:30 часот.
Во вторник и четврток имаме две групи од 17:30-18:30 часот, и од 18:30-19:30 часот.
Цената за два пати неделно изнесува 1000 денари, а за три пати неделно 1200 денари.

За повеќе информации контактирајте ги нашите инструкторки секој работен ден од 12-17 часот.
Јелена - инструкторка во спортската градинка (+389 72244877)
Адела - инструкторка по ритмичка гимнастика (+389 70288030)

Oстанати спортови за деца:

ТЕНИС (за момчиња и девојчиња) - ТК Тенниспарк
Координатор Цветан Војчески - 070 385 021
ФУДБАЛ (за момчиња) - Фудбалска академија ВАРДАР 
Координатор Марио Кофиловски -  +389 2 3130 712
http://fkvardar.mk/fudbalska-akademija
РАКОМЕТ (за момчиња и девојчиња) - Ракометна академија ВАРДАР
Координатор Марија Папуџиева - 071 247 213

Ценовник

Одберете понуда

 • 3 пати неделно

  ДЕН 1200

   понеделник-петок
   17:30-18:30
   18:30-19 30

 • 2 пати неделно

  ДЕН 1000

   понеделник-петок
   17:30-18:30
   18:30-19 30

професионалност

Нашиот Тим

Инструктор

Адела Келеција
Инструктор

Инструктор за деца (спортска градинка)

Јелена Стевановиќ
Инструктор за деца (спортска градинка)

Работно време

пон/сре/пет од 17:30 до 18:30 и 18:30 до 19:30, вто/чет од 17:30 до 18:30